На откриващата пресконференция на конгреса на ЕНП, който започна днес в

...
На откриващата пресконференция на конгреса на ЕНП, който започна днес в
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Да убедим всички австрийски партии, че България и Румъния не са втора ръка

На откриващата пресконференция на конгреса на ЕНП, който стартира през днешния ден в Букурещ, Вебер съобщи: 

" Искаме да забележим България и Румъния в Шенген допустимо най-бързо. Те не са втора употреба страни и очевидно трябва да убедим всички австрийски партии в това ". 

В отговор на журналистически въпрос, че тази заран австрийските консерватори са декларирали, че не желаят да поддържат предизборния манифест на конгреса частично и поради Шенген, Манфред Вебер сподели: " Очевидно имаме австрийско предизвикателство и би трябвало да убедим всички австрийски партии за България и Румъния в Шенген ".

" Има един въпрос, по който желая да съм явен - че Европейската национална партия поддържа цялостното разширението на Шенгенското пространство, тъй че България и Румъния би трябвало неотложно да се причислят изцяло към Шенгенското пространство. Те извършват всички критерии и инспекции - това е кристално ясно . Искам да поздравя нашите другари, че към този момент направиха първата стъпка с присъединението към Шенген по въздух и море. Но ние желаеме да забележим България и Румъния допустимо най-бързо в Шенгенското пространство . ЕНП е ясна за това.

" Надяваме се в границите на конгреса на ЕНП в Букурещ да получим поддръжка за цялостно присъединение към Шенген. На 31 март ще бъдем в Шенген по въздух и вода. Но румънската диаспора, която живее и работи зад граница, се надява Румъния да влезе и по суша. Надяваме се това да се случи допустимо най-скоро ", сподели на собствен ред ръководителят на румънската Национално-либерална партия Николае Чука, представен от Българска телеграфна агенция. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Снимка: БТА

Той осведоми, че към този момент е коментирал тематиката с Манфред Вебер, с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и с ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола и има цялата им поддръжка.

" Надявам се, че като бъде написано като цел в крайния документ на конгреса на ЕНП в Букурещ, ще бъде дадена опция да влезем и по суша допустимо най-скоро ", сподели Чука.

Днес конгресът би трябвало да избере водещия претендент на ЕНП за ръководител на Европейската комисия.

Урсула фон дер Лайен към този момент разгласи, че има упоритостите за втори мандат, а българската делегация се чака единомислещо да я поддържат. Самият избор ще се организира с скрито гласоподаване на следващия ден, само че резултатът е предупреден.

Днес беше показан изборният манифест на ЕНП, и стартира полемика за сигурността, защитата, стопанската система и работните места.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и вицепремиерът Мария Габриел разговаряха с Манфред Вебер
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР